Duurzaam wonen

Duurzaamheid komt steeds hoger op de agenda te staan, het is steeds belangrijker. Niet zo gek ook want het is beter voor het milieu, de wereld en uiteindelijk kan het ook beter zijn voor uw portemonnee. Met een aantal slimme oplossingen kan jouw woning al snel een heel stuk duurzamer worden.

Zonneboiler

Zonneboiler

Met een zonneboiler kun je op duurzame wijze zelf jouw warmwatervoorziening regelen. Door middel van een zonnecollector op het dak wordt zonlicht (warmte) opgevangen dat vervolgens naar een voorraadvat wordt gebracht. Je kunt met een zonneboiler al snel op jouw gasverbruik besparen. Lees meer

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Door zonnepanelen op het dak van jouw woning te plaatsen kunt u 100% groene energie opwekken. Een zonnepaneel zorgt ervoor dat zonne-energie in elektriciteit wordt omgezet. Op deze manier kunt je zelf jouw electriciteit opwekken. Lees meer


Vrijblijvend advies over slimme duurzame oplossingen

Ter Harmsel Sanitair en Installatietechniek adviseert je graag welke oplossing het best geschikt is voor jouw woning en wensen. Daarnaast kun je bij ons altijd uitgaan van een installatie zonder zorgen. Maak vrijblijvend een afspraak.

Maak een afspraak


Duurzaam bouwen

Duurzaam bouwen betekent simpelweg dat er bij de bouw van een woning rekening wordt gehouden met het energieverbruik en het milieu. Om te kunnen zien hoe energiezuinig een woning is /moet zijn, wordt vanuit de overheid de EPC norm gehanteerd. Deze Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) is een door de overheid vastgestelde norm om nieuwbouwhuizen energiezuiniger te maken. De EPC wordt om de paar jaar strenger. Sinds 2015 is het maximum 0,4. Het uiteindelijke doel is om op een EPC waarde van nul uit te komen. Helemaal energieneutraal dus.

Wanneer je duurzaam gaat bouwen, moet de energie die je gaat verbruiken voor een groot gedeelte afkomstig zijn uit duurzame bronnen. Eenvoudiger gezegd: hoe beter je jouw woning isoleert en voorziet van slimme ventilatie en energiebesparende verwarmingsopties, hoe minder niet-duurzame energie (opgewekt met bijvoorbeeld een traditionele cv-ketel) je nodig hebt om jouw woning comfortabel warm te houden.

Ter Harmsel is jouw partner als het gaat om slimme duurzame oplossingen én duurzaam bouwen. Maak vrijblijvend een afspraak en we nemen jouw wensen graag met je door.

Maak een afspraak