Duurzaam wonen

Duurzaamheid komt steeds hoger op de agenda te staan. Niet zo gek ook want het is beter voor het milieu, de wereld en uiteindelijk kan het ook beter zijn voor uw portemonnee. Met een aantal slimme oplossingen kan uw woning al snel een heel stuk duurzamer worden.

Zonneboiler

Zonneboiler

Met een zonneboiler kunt u op duurzame wijze zelf uw warmwatervoorziening regelen. Door middel van een zonnecollector op het dak wordt zonlicht (warmte) opgevangen dat vervolgens naar een voorraadvat wordt gebracht. U kunt met een zonneboiler al snel op uw gasverbruik besparen. Lees meer

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Door zonnepanelen op het dak van uw woning te plaatsen kunt u 100% groene energie opwekken. Een zonnepaneel zorgt ervoor dat zonne-energie in elektriciteit wordt omgezet. Op deze manier kunt u zelf uw electriciteit opwekken. Lees meer

Warmtepompen

Warmtepomp

Denk aan een warmtepomp om uw woning op duurzame wijze te kunnen verwarmen en koelen. Een warmtepomp haalt energie (warmte) uit de lucht, grondwater of de bodem en zet dit om naar een bruikbare temperatuur. Lees meer


Vrijblijvend advies over slimme duurzame oplossingen

Ter Harmsel Sanitair en Installatietechniek adviseert u graag welke oplossing het best geschikt is voor uw woning en wensen. Daarnaast kunt u bij ons altijd uitgaan van een installatie zonder zorgen. Maak vrijblijvend een afspraak.

Maak een afspraak


Duurzaam bouwen

Duurzaam bouwen betekent simpelweg dat er bij de bouw van een woning rekening wordt gehouden met het energieverbruik en het milieu. Om te kunnen zien hoe energiezuinig een woning is / moet zijn, wordt vanuit de overheid de EPC norm gehanteerd. Deze Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) is een door de overheid vastgestelde norm om nieuwbouwhuizen energiezuiniger te maken. De EPC wordt om de paar jaar strenger. Sinds 2015 is het maximum 0,4. Het uiteindelijke doel is om op een EPC waarde van nul uit te komen. Helemaal energieneutraal dus.

Wanneer u duurzaam gaat bouwen, moet de energie die u gaat verbruiken voor een groot gedeelte afkomstig zijn uit duurzame bronnen. Eenvoudiger gezegd: hoe beter u uw woning isoleert en voorziet van slimme ventilatie en energiebesparende verwarmingsopties, hoe minder niet-duurzame energie (opgewekt met bijvoorbeeld een traditionele cv-ketel) u nodig heeft om uw woning comfortabel warm te houden.

Ter Harmsel is uw partner als het gaat om slimme duurzame oplossingen én duurzaam bouwen. Maak vrijblijvend een afspraak en we nemen uw wensen graag met u door.

Maak een afspraak