Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over installatieautomaten

Als installatiebedrijf helpen en ondersteunen we onze klanten zo snel mogelijk. We zijn expert in installatiewerk en staan onze klanten bij als partner. We adviseren en ondersteunen onze klanten, zodat we samen het beste resultaat behalen. We willen een betrouwbare partner zijn waar onze klanten √°ltijd op kunnen rekenen.

Wil je graag installatieadvies op maat? Maak een afspraak of kom langs in onze showroom!

FAQ

Veelgestelde vragen over installatieautomaten

Wat is een installatieautomaat?

Een installatieautomaat is een apparaat dat de stroom regelt en beschermt in een elektrisch systeem. Het wordt vaak gebruikt in verdeelkasten en zorgt ervoor dat de elektrische circuits niet overbelast raken of kortsluiting veroorzaken.

Hoe werkt een installatieautomaat?

Een installatieautomaat werkt door de stroom in een elektrisch circuit te regelen en te beschermen. Het heeft een schakelaar en beveiligingselementen. Als de stroom te hoog wordt door overbelasting of kortsluiting, schakelt de installatieautomaat automatisch uit om schade te voorkomen.

Waar vind je een installatieautomaat?

Je vindt een installatieautomaat meestal in elektrische verdeelkasten in gebouwen. Deze kasten zijn te vinden in speciale ruimtes of centrale plekken. De installatieautomaat controleert en beschermt de stroomtoevoer naar verschillende elektrische circuits. Als er problemen zijn, is het verstandig om een professionele elektricien te raadplegen.

Welke soorten installatieautomaten zijn er?

Er zijn verschillende soorten installatieautomaten beschikbaar. De meest voorkomende types zijn:

- B-karakteristiek: Deze automaten beschermen tegen kortsluiting en overbelasting en worden gebruikt voor algemene elektrische installaties;
- C-karakteristiek: Deze automaten bieden extra gevoeligheid voor het beschermen van circuits met apparatuur die kortstondige hoge startstromen genereert, zoals motoren;
- D-karakteristiek: Deze automaten bieden een zeer hoge gevoeligheid en zijn geschikt voor circuits met zeer hoge startstromen, zoals inductiemachines.

Het type installatieautomaat dat wordt gebruikt, hangt af van de specifieke elektrische installatie en de vereisten van de apparatuur die ermee wordt beschermd.

Wil je graag installatieadvies op maat? Maak een afspraak of kom langs in onze showroom!

Maak een afspraak