Warmtepompen

Warmtepompen is een nieuwe, zuinige manier om uw woning te verwarmen en dat eventueel gecombineerd met airconditioning. Warmtepompen halen hun warmte uit de omgeving (bijvoorbeeld: buitenlucht). De gewonnen warmte wordt afgestaan aan ofwel lucht ofwel water in de woning. Het principe is gebaseerd op een koelcyclus. Tijdens de koelcyclus (koelen) zal de warmtepomp de warmte uit een gesloten omgeving (ruimte) onttrekken en aan de buitenlucht afgeven. Tijdens het verwarmen wordt dit principe omgekeerd. De warmtepomp zal warmte uit de omgeving onttrekken en aan een warmteafgifte systeem in de binnenruimte afgeven. 

Maak een afspraak


 

Efficiëntie van een warmtepomp: weinig verbruik voor veel warmte

Warmtepompen bieden tal van voordelen aan als verwarmingsoplossing. Een warmtepomp-systeem kan zowel verwarmen als koelen, en dat aan lage investeringskosten. Het is gemakkelijk te installeren en te onderhouden. Warmtepompen zijn ook energiezuinig. Doordat ze, in vergelijking met de traditionele verwarmingssystemen op fossiele brandstoffen (stookolie en gas), weinig energie verbruiken om veel warmte af te geven. Immers het grootste gedeelte, tussen 70 à 80 %, van de energie komt uit de natuur, is gratis en onuitputtelijk. Warmtepompen zijn minstens 3 keer efficiënter dan een elektrisch verwarmingssysteem. Want voor elke kW elektriciteit dat de warmtepomp verbruikt, levert ze tot 3 kW tot 5kW warmte op.

Ter Harmsel Sanitair en Installatietechniek kan het volgende voor u betekenen: CV-Ketels, CV onderhoud, sanitair, zonne energie, sanitair, gas, water, elektra, waterontharders, meterkast, toiletrenovatie, badkamer renovatie, dakbedekking, Ter Harmsel Sanitair en Installatietechniek.