Warmtepompen

Warmtepompen is een nieuwe, zuinige manier om jouw woning te verwarmen en dat kan eventueel gecombineerd met verkoeling. Warmtepompen halen hun warmte uit de omgeving (bijvoorbeeld: buitenlucht). De gewonnen warmte wordt afgestaan aan de lucht het water in de woning.  Met deze elektrische verwarming wordt jouw klimaatimpact meteen een flink stuk kleiner. En als je nú een warmtepomp koopt, kun je subsidie krijgen. Er zijn drie soorten warmtepompen: De volledig elektrische warmtepomp, een hybride warmtepomp en een ventilatiewarmtepomp. Waarbij de volledig elektrische en de hybride warmtepompen de meest gangbare zijn

 

Aanbod warmtepompenOfferte aanvragen 


 

Efficiëntie van een warmtepomp: weinig verbruik voor veel warmte

Warmtepompen bieden tal van voordelen aan als verwarmingsoplossing. Een warmtepomp-systeem kan zowel verwarmen als koelen. Het principe is gebaseerd op een koelcyclus. Tijdens de koelcyclus (koelen) zal de warmtepomp de warmte uit een gesloten omgeving (ruimte) onttrekken en aan de buitenlucht afgeven. Tijdens het verwarmen wordt dit principe omgekeerd. De warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving en dat wordt aan een warmteafgifte systeem in de binnenruimte afgegeven. 

 

De warmtepomp is gemakkelijk te installeren en te onderhouden. Bovendien zijn ze energiezuinig. Doordat ze, in vergelijking met de traditionele verwarmingssystemen op fossiele brandstoffen (stookolie en gas), weinig energie verbruiken om veel warmte af te geven. Het grootste gedeelte, tussen 70 à 80 %, van de energie komt uit de natuur. Deze energie is gratis en onuitputtelijk. Warmtepompen zijn minstens 3 keer efficiënter dan een elektrisch verwarmingssysteem. Want voor elke kW elektriciteit dat de warmtepomp verbruikt, levert ze tot 3 kW tot 5kW warmte op.

Maak een afspraak

Een hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp werkt samen met je cv-ketel. Hij zorgt op de meeste dagen voor de warmte in huis, de cv-ketel springt alleen bij als het erg koud is. De cv-ketel zorgt ook nog voor warm water in de badkamer en keuken. Een hybride warmtepomp is een makkelijke tussenstap naar wonen zonder aardgas. Heeft jouw huis overal iets van isolatie (in je dak, vloer en buitenmuren, plus dubbel glas)? Dan kun je nu al een hybride warmtepomp nemen. Die werkt samen met je cv-ketel, waardoor je gasverbruik flink daalt. Zo bespaar je heel eenvoudig 25 procent op je CO2-uitstoot door verwarming!

In de onderstaande video wordt duidelijk uitgelegd hoe een warmtepomp werkt: