Zonnepanelen

In een steeds bewuster wordende maatschappij ontstaat steeds meer het besef dat er geïnvesteerd moet worden in duurzame energie. Ter Harmsel Rijssen breidt daarom uit op het gebied van duurzame energie met zonnepanelen, ook wel PV-panelen genoemd. Een PV- paneel zorgt ervoor dat zonne-energie wordt omgezet in elektriciteit. Zo kun je m.b.v. PV-zonnepanelen je eigen elektriciteit opwekken. Het rendement van de PV-panelen is ca. 5 tot 15%. Wil je weten of zonnepanelen voor jou rendabel zijn? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag!

Maak een afspraak

Opbrengst van zonnepanelen

De opbrengst van de PV-panelen is van een aantal factoren afhankelijk. Zo is de hellingshoek bepalend, maar uiteraard ook het totale oppervlak van de zonnecellen. Zoninstraling (de hoeveelheid zonlicht die de PV-panelen bereikt) is ook een belangrijke factor. Zo houden bijvoorbeeld wolken een deel van het licht tegen, maar is ook schaduw nadelig voor de energie opbrengst. Het is verstandig om vooraf de opbrengst van jouw zonnepanelen te berekenen.

Naast PV-panelen heb je ook een zogenaamde omvormer nodig. Deze omvormer zorgt ervoor dat de zonne-energie wordt omgezet naar elektriciteit. Houd hier rekening mee bij het aanschaffen en de berekening van zonnepanelen. Lees hier meer over de omvormers.

 

Aanschaffen van zonnepanelen

In het grootste deel van de gevallen is een vergunning niet nodig. Voor de plaatsing van PV-panelen is het van belang dat deze worden geplaatst op het zuiden. Tevens dient men zich ervan bewust te zijn dat er gewoon obstakels als bomen voor de PV-panelen staan.

De gehele PV-panelen constructie kan aardig wat wegen. Het is voor u van belang dat je rekening houdt met het gewicht en of jouw dak dit wel kan dragen.

Zorg ervoor dat je de PV-panelen 2 keer per jaar schoonmaakt. Zo houd je het rendement optimaal.

 

Er zijn meerder soorten zonnepanelen zoals, Astronergy Monokristallijne zonnepanelen, Black Denim - 250Wp, Solar Frontier zonnepanelen.