Zonnepanelen / zonne-energie bij Ter Harmsel Sanitair en Installatietechniek

In een steeds bewuster wordende maatschappij ontstaat steeds meer het besef dat er geinvesteerd moet worden in duurzame energie. Ter Harmsel Rijssen breidt daarom uit op het gebied van duurzame energie met zonnepanelen, ook wel PV-panelen genoemd. PV staat voor photovoltaic. Een PV- paneel zorgt ervoor dat zonne-energie wordt omgezet in elektriciteit. Zo kunt u m.b.v. PV-zonnepanelen uw eigen elektriciteit opwekken. Het rendement van de PV-panelen is ca. 5 tot 15%.

Maak een afspraak

 

Zonnepanelen voor elektriciteit

Naast PV-panelen heeft u ook een zogenaamde omvormer nodig. Deze omvormer zorgt ervoor dat de zonne-energie wordt omgezet naar elektriciteit. De opbrengst van de PV-panelen is van een aantal factoren afhankelijk. Zo is de hellingshoek bepalend, maar uiteraard ook het totale oppervlak van de zonnecellen. Zoninstraling (de hoeveelheid zonlicht die de PV-panelen bereikt) is ook een belangrijke factor. Zo houden bijvoorbeeld wolken een deel van het licht tegen, maar is ook schaduw nadelig voor de energie opbrengst.

Als u besluit om PV-panelen aan te schaffen:

  • In bepaalde gevallen is een bouwvergunning een vereiste bij het plaatsen van PV-panelen. U kunt hiervoor bij VROM terecht. In het grootste deel van de gevallen is een vergunning niet nodig. Voor de plaatsing van PV-panelen is het van belang dat deze worden geplaatst op het zuiden. Tevens dient men zich ervan bewust te zijn dat er gewoon obstakels als bomen voor de PV-panelen staan. 
  • De gehele PV-panelen constructie kan aardig wat wegen. Het is voor u van belang dat u rekening houdt met het gewicht en of uw dak dit wel kan dragen. 
  • Zorg ervoor dat u de PV-panelen 2 keer per jaar schoonmaakt. Zo houdt u het rendement optimaal. 

Er zijn meerder soorten zonnepanelen zoals, Astronergy Monokristallijne zonnepanelen, Black Denim - 250Wp, Solar Frontier zonnepanelen.

Neem direct contact op
Met een ervaren installateur
Contact opnemen