Besparen en subsidie

Energie besparen is een ontzettend actueel onderwerp. Iedereen zoekt naar manieren om de energiekosten omlaag te brengen en bij te dragen aan een beter milieu. Bij InstalCenter laten wij u graag zien dat energie besparen en bijdragen aan een beter milieu hand in hand met elkaar gaan.

Hoe kan u energie besparen?

Energie besparen kan op diverse manieren. Waar wij u graag op willen attenderen zijn de installatie gerelateerde onderwerpen waarmee u al snel energie kunt besparen en uw energie kosten kunt reduceren. De meest ingrijpende en effectieve methoden zijn de aanschaf van een zonneboiler, warmtepomp of u kunt energie besparen met het nieuwe super zuinige alternatief voor een cv ketel.

Energie besparen en subsidie

Omdat energie besparen bijdraagt aan een beter milieu biedt de overheid de mogelijkheid om gesubsidieerd een zonneboiler, losse pv panelen of warmtepomp aan te schaffen. De specialisten van Ter Harmsel kunnen u hier alles over vertellen. Wilt u toch zelf eerst meer weten over energie besparen lees dan verder.

Zonneboiler 
De aanschaf van een zonneboiler is een mogelijkheid om energie te besparen. Met een zonneboiler bespaart u tot wel 50%! Meer informatie over zonneboilers vindt u op de zonneboilerpagina. 

Warmtepomp
Een warmtepomp maakt gebruik van energie die is opgeslagen in de bodem of in de buitenlucht. Wilt u meer informatie over warmtepompen kijk dan op de pagina over warmtepompen.

Aluminium radiator
Wist u dat een aluminium radiator een warmtegeleiding heeft die 3 tot 4 maal groter is dan een stalen radiator? Een aluminium radiator levert u een besparing op tot 15%

Radiator thermostaatkraan
Een handbediende radiatorafsluiter is goedkoop in aanschaf maar duur in het verbruik. Met een ingeregelde radiatorthermostaat kunt u tot maarliefst 15% besparen!

Circulatiepomp
Met een A-label circulatiepomp, die onderdeel uitmaakt van uw centrale verwarming, bespaart u tot 80% wat overeen komt met 435 kWh! 

Ventilatiesysteem
Een ventilatiesysteem staat continu aan. Dit veroorzaakt een hoog energieverbruik. Met dit systeem bespaart u 80% energie.

Type lamp 
Ledlamp: 80% energiebesparing / Spaarlamp: 80% energiebesparing / Halogeenlamp: 30% energiebesparing

Vloerverwarming
Met vloerverwarming bespaart al gauw 20%! Met conventionele verwarming staat de thermostaat al gauw op 21°C met vloerverwarming is 19°C al heel behaaglijk. 

Dakisolatie
Een goede isolatie van het dak van uw huis zorgt al snel voor een besparing van €0,68 per m³! Wilt u meer informatie over het isoleren van uw dak neem dan.

Neem direct contact op
Met een ervaren installateur
Contact opnemen