Besparen en subsidie

Energie besparen is een ontzettend actueel onderwerp. Iedereen zoekt naar manieren om de energiekosten omlaag te brengen en bij te dragen aan een beter milieu. Bij Ter Harmsel laten wij je graag zien dat energie besparen en bijdragen aan een beter milieu hand in hand met elkaar gaan.

Hoe kan je energie besparen?

Energie besparen kan op diverse manieren. Waar wij je graag op willen attenderen zijn de installaties waarmee je al snel energie kunt besparen en je energiekosten kunt reduceren. De meest effectieve methoden zijn de aanschaf van een zonneboiler, warmtepomp of je kunt energie besparen met het nieuwe super zuinige alternatief voor een cv ketel.

Energie besparen en subsidie

Omdat energie besparen bijdraagt aan een beter milieu biedt de overheid de mogelijkheid om gesubsidieerd een zonneboiler, losse zonnepanelen of warmtepomp aan te schaffen. De specialisten van Ter Harmsel kunnen je hier alles over vertellen. 

Maak een afspraak

Wilt je toch zelf eerst meer weten over energie besparen lees dan verder. We zetten een aantal energiebesparende installaties en mogelijkheden voor je op een rij:

Zonneboiler 

De aanschaf van een zonneboiler is een mogelijkheid om energie te besparen. Met een zonneboiler bespaar je tot wel 50%! Meer informatie over zonneboilers vind je op de zonneboilerpagina. 

Zonneboiler

 

Zonnepanelen

Met PV-panelen (zonnepanelen) kun je jouw eigen elektriciteit opwekken. Het rendement van de PV-panelen is ca. 5 tot 15%. Meer informatie over zonnepanelen vind je op de zonnepanelenpagina. 

Zonnepanelen

 

Warmtepomp

Een warmtepomp maakt gebruik van energie die is opgeslagen in de bodem of in de buitenlucht. Het vervangt de CV en gas is verleden zijn.  Wil je meer informatie over warmtepompen kijk dan op de pagina over warmtepompen.

Warmtepomp

 

Aluminium radiator

Heb je nog stalen radiatoren? De warmtegeleiding van een aluminium radiator is 3 tot 4 maal groter dan die van een stalen radiator? Een aluminium radiator levert een besparing op tot 15%.

 

Radiator thermostaatkraan

Een handbediende radiatorafsluiter is goedkoop in aanschaf maar duur in het verbruik. Met een ingeregelde radiatorthermostaat kun je tot maar liefst 15% besparen!

 

Circulatiepomp

Met een A-label circulatiepomp, die onderdeel uitmaakt van jouw centrale verwarming, bespaart u tot 80%.

 

Ventilatiesysteem

Een ventilatiesysteem staat continu aan. Dit veroorzaakt een hoog energieverbruik. Met een duurzame ventilatiesysteem bespaar je 80% energie.

 

Type lamp 

Door het vervangen van je lampen kun je ook energiebesparen: Ledlamp: 80% energiebesparing; Spaarlamp: 80% energiebesparing; Halogeenlamp: 30% energiebesparing.

 

Vloerverwarming

Vloerverwarming in plaats van radiatoren, bespaart al gauw 20%! Met conventionele verwarming staat de thermostaat vaak op 21°C met vloerverwarming is 19°C al heel behaaglijk. Dat scheelt 2 graden verwarmen!

 

Dakisolatie

Een goede isolatie van het dak van je huis zorgt al snel voor een besparing van €0,68 per m³! 

 

Wilt je meer informatie over de verschillende duurzaamheidsmogelijkheden? Neem dan contact met ons op!

Maak een afspraak