Omvormers zonnepanelen

Als je zonnepanelen aanschaft heb je ook een zogenaamde omvormer nodig. Deze omvormer zorgt ervoor dat de zonne-energie wordt omgezet naar elektriciteit. Het kiezen van de juist omvormer is hierin van groot belang. De omvormer moet afgestemd worden op de juiste zonnepanelen.

Het Vermogen

Zo dient het vermogen afgestemd worden op de totale capaciteit van de zonnepanelen. De capaciteit van zonnepanelen wordt aangeduid met de eenheid WP. In Nederland halen we nooit de ideale omstandigheden. Het vermogen van de omvormer mag dus lager liggen dan de capaciteit in WP van jouw zonnepanelen.

Fase-omvormer

Daarnaast is het afhankelijk van de hoeveelheid WP en de hoofdaansluiting welke fase-omvormer er geschikt is. Maar ook de manier waarop je de omvormer wilt monitoren (Bluetooth, Ethernet, USB of Wifi). Daarnaast zit er verschil in de kwaliteit van de verschillende merken.

Geluid

Omvormers zijn niet geheel geruisloos. Het geluid is afhankelijk van de koeling. Als er gebruik wordt gemaakt van een ventilator, dan hoor je de ventilator aanslaan. Maar ook omvormers met een convectiekoeling hoor je.

We adviseren je graag welke omvormer het meest geschikt is voor de zonnepanelen die je van plan bent om te (laten) installeren. Neem contact op of maak een afspraak met een van onze experts.

Maak een afspraak 

Ter Harmsel Sanitair en Installatietechniek, “Hét bedrijf waar we samen de beste totaaloplossing leveren