Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over groepen-, meter- en schakelkasten

Als installatiebedrijf helpen en ondersteunen we onze klanten zo snel mogelijk. We zijn expert in installatiewerk en staan onze klanten bij als partner. We adviseren en ondersteunen onze klanten, zodat we samen het beste resultaat behalen. We willen een betrouwbare partner zijn waar onze klanten √°ltijd op kunnen rekenen.

Wil je graag installatieadvies op maat? Maak een afspraak of kom langs in onze showroom!

FAQ

Veelgestelde vragen over groepen-, meter- en schakelkasten

Wat is een groepenkast?

Een groepenkast is een elektrische behuizing waarin de elektrische bedrading en componenten van een gebouw samenkomen. Het verdeelt de stroomtoevoer naar verschillende elektrische groepen of circuits in het gebouw, zoals verlichting en stopcontacten. Het bevat ook beveiligingsapparatuur zoals aardlekschakelaars en installatieautomaten.

Wat is een meterkast?

Een meterkast is een speciale kast in een gebouw waarin de elektriciteitsmeter en andere nutsvoorzieningen zoals gas- en watermeters zich bevinden. Het is het punt waar de elektriciteit, gas en water het gebouw binnenkomen en worden verdeeld naar de verschillende elektrische circuits en leidingen in het gebouw. De meterkast dient als een centraal punt voor het meten en regelen van de energievoorziening van het gebouw.

Wat is een schakelkast?

Een schakelkast is een behuizing waarin elektrische schakelaars, beveiligingscomponenten en andere elektrische apparatuur worden geplaatst. Het dient als een centrale plek waar de elektrische circuits van een gebouw samenkomen en worden geregeld. Een schakelkast zorgt ervoor dat de stroomtoevoer naar verschillende elektrische apparaten en systemen veilig kan worden ingeschakeld, uitgeschakeld of beschermd tegen overbelasting of kortsluiting. Het speelt een belangrijke rol bij het beheren en controleren van de elektrische installatie in een gebouw.

Wil je graag installatieadvies op maat? Maak een afspraak of kom langs in onze showroom!

Maak een afspraak