Ter Harmsel | Japandi dé nieuwe badkamerstijl

Japandi dé nieuwe badkamerstijl

Japandi een rustige, stijlvolle en tijdloze trend!

De Japandi stijl is een combinatie tussen de Japanse en Scandinavische interieurstijl. Een stijl die je steeds vaker terug ziet komen. De Japanse stijl wordt gekenmerkt door donker hout, verschillende texturen en contrasten. Bij de Scandinavische stijl staan houttinten, pasteltinten en minimalisme centraal. De combinatie van deze twee stijlen vormt de Japandi stijl.

Lichte en natuurlijke materialen

De Japandi stijl gaat over lichte, natuurlijke materialen, dus denk aan licht hout en gevlogen riet. De trend komt voort uit het minimalisme, dus er zijn weinig spullen in beeld. Berg je badkamerspullen op in een slanke kast en hang de handdoeken aan een bamboe rek of kast.

Zachte  kleuren

Werk met rustige tinten, dus in plaats van een 'harde' zwarte of RVS douchestang, kies je voor gewassen goud of koper. Deze kleuren zijn minder opvallend en vallen mooi in het geheel.

Werk met contrasten

De verschillende contrasten creëer je door te werken met bijvoorbeeld marmer in de douchehoek in combinatie met witte vloertegels. De juiste verlichting kan een ruimte maken of breken. Als je die Japanse esthetiek echt wilt benadrukken, ga dan voor symmetrie. Dus bijvoorbeeld twee langwerpige spiegels met daarnaast twee hout-look wandlampen.

Verschillende texturen

Ook werk je vaak met zachte texturen brengen warmte in elke ruimte, ook in de badkamer. Dus omarm dat zachte gevoel door te investeren in een knusse badjas en handdoeken of een superzachte badmat van puur katoen. Bij deze look draait alles om zachtheid en eenvoud. Maak vervolgens de ruimte af met rotan plantenbakken in verschillende hoogtes en bamboe items. 

Met deze stijl creëer je een oase van rust in de badkamer. 


Laatste nieuwsberichten: