Ter Harmsel | Jouw huis verduurzamen? Plan nu jouw duurzame date!

Jouw huis verduurzamen? Plan nu jouw duurzame date!

Het verduurzamen van je huis heeft natuurlijk meerdere voordelen. Vaak zorgt het voor lagere kosten, meer comfort en het is natuurlijk goed voor het milieu, maar het vraagt ook een investering. Sommige investeringen zijn snel terugverdiend, andere mogelijk wat minder snel. Wij helpen je graag op weg bij de keuzes rond het verduurzamen van jouw thuis. 

Wat zijn de mogelijkheden?

Dat het verduurzamen van je huis genoeg voordelen met zich meebrengt weten we allemaal. Toch kan het soms nog lastig zijn hóe je moet verduurzamen.  

Warmtepomp aanschaffen

Met een hybride warmtepomp bespaar je in een matig geïsoleerde hoekwoning ongeveer €680,00 per jaar op je energierekening. Vanaf 2026 is het zelfs verplicht om een hybride warmtepomp aan te schaffen als je cv-ketel vervangen moet worden. De cv-ketel zorgt voor het warme water en komt in actie om extra te ondersteunen tijdens zeer koude dagen. De Compress 3400i hybride warmtepomp van Nefit-Bosch wordt aangesloten op een cv-ketel, nieuw of bestaand. De Compress 3400i is een slimme uitbreiding op je cv-ketel. De warmtepomp van Nefit-Bosch zorgt voor wel 70% minder gasgebruik.  

Zonnepanelen

Met zonnepanelen kun je duurzame energie opwekken en besparen op je energierekening. Vaak wordt er gedacht dat zonnepanelen alleen functioneel zijn bij een dak op het zuiden, maar dat is zeker niet waar! Ook bij de andere daken is er een goede opbrengst. Zonlicht raakt nooit op dus het is een perfecte manier om te verduurzamen. Zelfs in de winter wek je met zonnepanelen nog energie op. Dit is aanzienlijk minder dan in de zomer, desalniettemin werkt het systeem ook onder bewolkte omstandigheden. Bij het omzetten van zonlicht naar elektriciteit ontstaan geen broeikasgassen of schadelijke stoffen.  

Zonneboiler

Een andere mogelijke oplossing is het plaatsen van een zonneboiler. Met een zonneboilersysteem verwarmt het kraanwater in je woning met behulp van zonne-energie. Het systeem bestaat uit een zonnecollector die op het dak geplaatst wordt, een opslagvat voor kraanwater (ook wel boilervat genoemd) en een cv-combiketel. In de collector lopen leidingen die worden verwarmd door de warmte van de zon. Eenmaal op temperatuur stroomt het door een spiraal naar het opslagvat. Omdat de zon niet het hele jaar door voldoende kan verwarmen, wordt de zonneboiler aangesloten op de cv-ketel. Die verwarmt het water verder als dat nodig is.  

Isolatie

Het isoleren van je huis is de basis van een duurzaam huis. Isoleren kan op veel verschillende manieren. Eén van die manieren is het plaatsen van HR+ glas. Glasisolatie bestaat doorgaans uit meerdere lagen glas met hiertussen een gas, bijvoorbeeld lucht. Een andere isolatiemanier is het plaatsen van een spouwmuur. Hierbij wordt de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur van uw woning geïsoleerd. Een spouwbuur kan binnen een dag geïsoleerd worden door een specialist.  

Waar te beginnen?

Ben je klaar om je huis te verduurzamen, maar weet je niet waar te beginnen? Maak snel een afspraak voor een duurzame date. In maximaal 30 minuten kunnen wij je een eerste duurzame advies geven!


Laatste nieuwsberichten: