Ter Harmsel | Met een airconditioning ben je goed voorbereid op warme dagen!

Met een airconditioning ben je goed voorbereid op warme dagen!

Wanneer je goed voorbereid wilt zijn op een warme zomer, is het goed om na te denken over het koelen van je woning. Dit kan met een standaard airconditioning of met een modern airconditioning systeem. In tegenstelling tot een standaard airconditioning kun je met een modern systeem meer dan alleen je woning koelen. Deze verwarmt ook in de winter en helpt bij het creëren van een allergie-arme omgeving. 

Wat is het verschil tussen een vaste- of mobiele airconditioner?

Een vaste airconditioner bestaat uit een binnen- en een buitenunit met koelmiddelen, ook wel een split-unit genoemd. Deze wordt vast geïnstalleerd naast je huis. Met de split-unit kun je één ruimte in je huis koelen, zo kun je overdag koel zitten of juist ’s avonds in een afgekoelde kamer slapen. Door het specialistische werk en het gebruik van F-gassen in het koelmiddel mag alleen een erkende installateur dit installeren.

Een mobiele airconditioner gebruik je vaak in kleinere ruimtes. Een mobiele airco, ook wel een airco met slang genoemd, is een airco die je overal in huis kunt neerzetten. Er worden geen leidingen of kabels gemonteerd, waardoor je de airconditioner makkelijk van kamer naar kamer kan verplaatsen. Zo kun je overdag de woonkamer koelen en ‘s avonds de slaapkamer. Echter is de capaciteit van een mobiele airconditioner kleiner dan die van een split unit-uitvoering.

Wat zijn de voordelen van een airconditioning?

Het installeren van een airconditioner levert een aantal grote voordelen op:

Koeling
Een airconditioner geeft de benodigde verkoeling op warme dagen. Je leef- en slaapomgeving wordt daarmee een stuk aangenamer. Ook werken op kantoor is natuurlijk een stuk prettiger in een omgeving waarin de temperatuur gecontroleerd is.

Verwarming
Veel mensen weten niet dat je een airconditioner ook kunt gebruiken om een ruimte te verwarmen. Door het gericht verwarmen van een bepaalde ruimte wordt er bespaard op de stookkosten.

Reiniging
Een geavanceerde airconditioner verbeterd de luchtkwaliteit in je woning, door stof, rook, vieze geurtjes, schimmels en bacteriën uit de lucht te verwijderen. Ideaal als je last hebt van een allergie of een andere luchtwegaandoening.

Tenslotte staan airconditioners bekend om het hoge energieverbruik, maar de voordelen van een airconditioning zijn deze extra kosten meestal wel waard. Tegenwoordig worden airco’s ook steeds energiezuiniger, let dus goed op het energielabel als je een airco aanschaft.

Meer weten over airconditioners of twijfel je of een airconditioning geschikt is voor jouw ruimte? Maak een afspraak en wij adviseren je graag met de aanschaf en installatie van de juiste airconditioning!

 

 


Laatste nieuwsberichten: