Ter Harmsel | Rookmelders in je huis

Rookmelders in je huis

Rookmelders, ze kunnen je leven redden. Naast dat ze per 1 juli 2022 verplicht zijn, is het natuurlijk ook heel veilig om ze in je huis te hebben. Slechts een derde van alle woningen in Nederland heeft één of meerdere rookmelders in huis. Bij brand heb je maar drie minuten om te vluchten. Dan wil je toch zo snel mogelijk gealarmeerd worden?

Toch is het installeren van een rookmelders vaak typisch een geval van; “dat moeten we nog steeds doen”. Dan is dit het moment!

 

Vier rookmelders halen, drie betalen.

Omdat je per 1 juli verplicht op iedere woonlaag rookmelders in je huis moet hebben, helpen wij je een handje. Namelijk; 4 rookmelders halen en 3 betalen. Waarom vier? Het is verstandig om minstens vier rookmelders in je huis te hebben. Namelijk op de volgende plekken: Bij de ketel, in de gang beneden, de keuken en op de overloop boven.

Daarnaast is het verplicht om op iedere woonlaag een rookmelder te hebben. Ook is het beste om in iedere (slaap)kamer een rookmelder te installeren. Maar ga in ieder geval na in welke ruimte er brand kan ontstaan. Waar staat de wasmachine, de droger en andere apparaten die brand kunnen vatten?

Wil je advies over de rookmelders en waar je ze op moet hangen? Dinant en zijn collega’s helpen je graag!

 

Waar moet je opletten bij het ophangen van de rookmelders?

Dinant, onze Instalcenter specialist, legt je het graag uit!

“Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten. Je hangt de rookmelders altijd horizontaal aan het plafond. Let dan op dat je de rookmelder niet te dicht bij de wand plaatst, de minimale afstand van de wand is 50 cm.

Let op bij ventilatieventielen, rookmelders mogen niet te dicht bij ventilatieventielen hangen. Er moet minimaal 1,5 meter afstand tussen het ventilatieventiel en de rookmelder zitten.

Daarnaast plaats je de rookmelder zo ver mogelijk van de badkamer. En zo ver mogelijk van het kooktoestel daar geldt minimaal 2 meter.

Als laatst moet je rekening houden met elektrische systemen. De afstand tussen de rookmelder en bijvoorbeeld een lamp moet 30 centimeter zijn.”

Wil je meer tips van Dinant? Kom langs in onze showroom! Of volg onze social media kanalen.

 

Welke rookmelders heb ik nodig?

De rookmelder moeten voldoen aan de eisen in de nieuwe wet- en regelgeving. Zoals dat ze voorzien zijn van een optische sensor, ze moeten minimaal 10 jaar meegaan (en vervangen worden), CE-keur en ze moeten hoorbaar zijn (65/75 Db).

Uiteraard hebben wij rookmelder die voldoen aan al deze eisen. Wil je weten welke rookmelders geschikt zijn voor jou? Kom langs in onze showroom of neem contact op via: 0548-512113 of [email protected].

 

Service en Montage: ‘Sla twee vliegen in één klap’

Heb je onze hulp ingeschakeld en komen wij langs voor het onderhoud van de CV, het monteren van een warmtepomp of iets anders? Dan monteren we, tegelijkertijd, gratis de nodige rookmelders. De rookmelders hebben ook nog eens een actieprijs van € 53 ,- per stuk. Hoge kwaliteit rookmelders met lithiumbatterijen, ze gaan minimaal 10 jaar mee. Als het om rookmelders gaat, moet de kwaliteit goed zijn.

Wil je echt het zekere voor het onzekere? Ga dan voor de Rookmelders met draadloze doormelding! Als een van de rookmelders af gaat, gaan ze allemaal af en ben je direct alert. Deze rookmelders met doormelding zijn nu € 153,-.

Kortom, twee vliegen in één klap! Moet je nog een afspraak inplannen? Laat ons dan weten dat je met deze actie mee wil doen.


Laatste nieuwsberichten: