Ter Harmsel | Tip van InstalCenter - Goede ventilatie in huis

Tip van InstalCenter - Goede ventilatie in huis

Een gezond klimaat in je huis begint bij goede ventilatie. Ventilatie zorgt voor de aanvoer van verse lucht en afvoer van vervuilde lucht. Zo blijft de lucht gezond en voorkom je schimmel en allergieën. Naast het verbeteren van de gezondheid heeft ventilatie ook een grote invloed op de energiezuinigheid van je huis. We leggen graag het belang van goede ventilatie uit.

Belang van goede ventilatie in huis 

Goede ventilatie is van groot belang voor een gezond en comfortabel binnenklimaat. Naast het voorkomen van vochtproblemen, schimmel en allergieën heeft ventilatie ook een grote invloed op de energiezuinigheid van je woning. Mechanische ventilatie en ventilatie met warmteterugwinning zijn twee manieren waarop je het energieverbruik kan verlagen. Het is dan ook belangrijk om bij de bouw of renovatie van jouw woning voldoende aandacht te besteden aan een goed ventilatiesysteem en dit regelmatig te laten controleren en onderhouden. 

Wat is mechanische ventilatie?

Dit is een ventilatiesysteem dat mechanische apparatuur gebruikt, zoals ventilatoren en luchtkanalen, om lucht in een gebouw te verplaatsen en te verversen. In tegenstelling tot natuurlijke ventilatie is mechanische ventilatie een gecontroleerd systeem dat onafhankelijk van natuurlijke omstandigheden werkt.

Wat is ventilatie met warmteterugwinning?

Ventilatie met warmteterugwinning (WTW) is een type mechanisch ventilatiesysteem dat zowel zorgt voor de afvoer van vervuilde binnenlucht als voor de toevoer van verse buitenlucht. Het onderscheidende kenmerk van WTW is het gebruik van een warmtewisselaar om de warmte-energie in de afgevoerde lucht over te dragen aan de toegevoerde buitenlucht, waardoor je energie kunt besparen.

Will je meer weten over het effect van ventilatie op jouw binnenklimaat? Of wil je weten welke ventilatiemogelijkheden er zijn voor jouw woning? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag verder met advies op maat of een vakkundige installatie. 


Laatste nieuwsberichten: