Ter Harmsel | Warmtepompen worden steeds populairder!

Warmtepompen worden steeds populairder!

Waarom is de vraag? De warmtepomp is dé oplossing om jouw woning energieneutraal te maken en wij kunnen jou daar bij helpen! Wij hebben naast geweldige adviseurs ook vakmensen ter beschikking, die jou van top tot teen willen helpen met het installeren en onderhouden van jouw warmtepomp!

De warmtepomp is in tegenstelling tot de traditionele cv-ketel een energie neutrale vorm van verwarming. De warmtepomp haalt warmte uit de omgeving om bijvoorbeeld je woning of tapwater te verwarmen. Met de warmtepomp bespaar je op energiekosten, wordt de woning verduurzaamd en gaat het energielabel van jouw woning omhoog.

Simpel gezegd is een warmtepomp een koelkast, maar dan omgekeerd. Bij een koelkast wordt er aan de binnenkant warmte aan de lucht onttrokken en wordt deze warme lucht via een rooster naar buiten afgevoerd. Een warmtepomp werkt in principe hetzelfde, alleen zorgt de warmtepomp er juist voor dat jouw woning wordt verwarmd, door ergens anders de energie van te onttrekken. Meer weten over warmtepompen? Onze adviseurs staan klaar om jou te adviseren!

 

Welke soorten zijn er?

De warmtepompen zijn verdeeld onder drie categorieën. Zo bestaat er een hybride warmtepomp, een volledig elektrische warmtepomp en een ventilatiewarmtepomp. De hybride warmtepomp is één van de meest gangbare warmtepompen, deze hebben we hieronder kort uitgelegd.

Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een cv-ketel en een warmtepomp. De hybride warmtepomp is interessant wanneer je het gasverbruik van je woning wil verlagen, zonder een grote verbouwing. Het grootste deel van het jaar zorgt de warmtepomp voor het verwarmen van je huis, alleen op zeer koude dagen springt de cv-ketel bij. Ook voor het verwarmen van tapwater wordt de cv-ketel nog gebruikt. Het grote voordeel van een hybride warmtepomp is dat deze naast de huidige cv-ketel kan worden geplaatst, waardoor de kosten lager zijn dan bij een volledige elektrische warmtepomp.

Ben je benieuwd naar alle typen warmtepompen? Vraag naar onze adviseurs of bekijk alle mogelijkheden hier

 

Wanneer is een warmtepomp interessant?

Het aanschaffen van een warmtepomp kan interessant zijn als:

- Je graag een grote stap wil nemen om jouw woning te verduurzamen
- Je woning goed geïsoleerd is
- Je een vorm van lage temperatuurverwarming hebt, zoals vloerverwarming
- Je een bedrag kunt investeren van ten minste €5.000,-
- Je woning voldoende buitenruimte heeft voor een buitenunit of bodembron

Om te kijken of je woning geschikt is voor een warmtepomp hebben wij voor jou een testportaal, waarbij je direct kunt zien of jouw woning geschikt is voor een warmtepomp of dat je beter een nieuwe cv-ketel kunt aanschaffen. Doe de test hier!

 

Wat zijn de kosten en welke subsidies dekken deze kosten?

Naast de aanschafkosten moet je ook rekening houden met de installatiekosten en periodieke onderhoudsbeurten. Het verduurzamen van je woning is een grote investering, daarom verstrekt de overheid een investeringssubsidie (ISDE-subsidie) op het aanschaffen van een warmtepomp. De hoogte van deze subsidie is afhankelijk van het type warmtepomp dat je aanschaft.

Wil je weten wat de kosten zijn voor het verduurzamen van jouw woning? Maak dan een afspraak of kom langs op onze vestiging in Rijssen.

 

Heeft een warmtepomp veel onderhoud nodig?

Een warmtepomp is onderhoudsarm, maar niet geheel onderhoudsvrij. Bij het periodiek controleren van je warmtepomp is de levensduur en energiezuinigheid van de warmtepomp gewaarborgd. Als je geen onderhoud laat uitvoeren kan de warmtepomp minder efficiënt gaan werken en zal je rendement sterk teruglopen. Bij een hybride warmtepomp heeft de cv-ketel wel onderhoud nodig. Heeft jouw warmtepomp onderhoud nodig? Onze monteurs staan klaar om jou te helpen!

 

Wat is de terugverdientijd van een warmtepomp?

Het verduurzamen van je huis zorgt voor een lagere energierekening, maar wanneer worden de aanschafkosten gecompenseerd? Dit is afhankelijk van het energieverbruik en de mate van isolatie van de woning. Hoe minder je verbruikt en hoe beter de woning is geïsoleerd, hoe sneller de investering wordt terugverdiend.

Wil je meer informatie over de warmtepomp? Maak een afspraak of bekijk alle mogelijkheden hier!


Laatste nieuwsberichten: