Het familiebedrijf Ter Harmsel is sinds 1967 echt een begrip in Rijssen en omstreken. Ter Harmsel is lid van de formules Baderie en InstalCenter. Erik Ter Harmsel is sinds 2006 directeur van het bedrijf en heeft inmiddels meer dan 60 werknemers in dienst. Alles draait bij Ter Harmsel om service, samen leveren we de beste totaaloplossing voor onze klanten. 

Service en persoonlijke aandacht staan op nummer één

Sinds 2006 ben ik directeur van Installatiebedrijf Ter Harmsel en iedere dag werk ik met veel plezier. Iedere dag ben ik bezig met een ultieme klantbeleving. Hoe kunnen we de Service & Persoonlijke aandacht verbeteren? 

Klanten zijn geen nummers, maar onze klanten. Elke afspraak, advies en offerte is persoonlijk. Wij willen namelijk dat de klant centraal staat en er ruimte voor is voor het stellen van vragen, zodat de klant niet voor verrassingen komt te staan.

Van het begin tot het eind betrokken

We zijn een totaalinstallateur, wat betekent dat wij van het begin tot het eind betrokken zijn bij het project. Dit is geweldig, want je ziet echt het resultaat van je werk. We werken aan nieuwbouw en bestaande woningen. Elk project is anders en je hebt veel variatie in het werk. Bij bestaande woningen gaat het vaak om renovaties, bijvoorbeeld badkamer- of keukenverbouwingen.

 

Vernieuwend van huis uit

Wij zijn altijd op zoek naar verbeteringen en houden veranderingen goed in de gaten. De techniek is sowieso een branche waar de veranderingen zich in een rap tempo opvolgen. Voor de installatiebranche is dit niet anders. De installatietechniek speelt een belangrijke rol in de energietransitie. Bij bestaande woningen stijgt de vraag naar verduurzaming. Denk aan vloerverwarming, lage tempratuur verwarming, (hybride) warmtepompen, heat pipes en zonnenpanelen.’

‘Bij nieuwbouw is het all-electric en daarmee bedoel ik warmtepompen met aardwarmte, luchtwarmte en zonnepanelen. Een duidelijke verandering die ik nu zie en waar we naartoe gaan is de combimonteurs. Dat je als monteur zowel van installatietechniek als elektrotechniek kennis hebt.

Het mooie aan het vak installatietechniek

Ik vind het mooie van de installatietechniek dat je van niets iets maakt. Je bent van begin tot eind betrokken bij het proces. Vanaf de tekening lever jij alles op zoals het hoort. Je hebt een woning waar niets is en jij levert het op met warmte en stromend water. Het is heel gaaf dat je het eindresultaat ook ziet en dat je trots bent op je werk. Daarna als je alles hebt opgeleverd, dan beheer je de service en onderhoud nog. Het werk is heel divers en breed.

Het vak installatietechniek is ook zoveel meer. Alle nieuwe technieken waar ik het net al over had, de rol die wij spelen binnen de energietransitie, maar ook de vele doorgroeimogelijkheden. Hierin kan je ook doorgroeien naar tekenaar, werkvoorbereider of projectleider.

En niet geheel onbelangrijk, de salarissen zijn top. Je kan goed verdienen in de installatietechniek.

Routebeschrijving