Waterontharders

Een waterontharder maakt water zachter. Dat wilt zeggen dat er aanzienlijk minder calcium, magnesium, ijzer en mangaan in zit. Dit is beter voor u, maar ook voor uw huishoudelijke apparaten. U voorkomt slijtage door kalk aan uw machines en waterontharders zijn effectief gebleken bij huidproblemen.

Aanbod waterontharders

De voordelen van zachtwater

  • Glazen douchewand, tegels en kranen blijven als nieuw
  • Nooit meer apparatuur ontkalken
  • Vermindering huidirritatie
  • Uw huid voelt heerlijk zacht aan
  • Gemiddeld 50% besparing op het gebruik van schoonmaakmiddelen
  • Besparing op uw energierekening en schoonmaaktijd
  • Het gebruik van dure en milieuonvriendelijke antikalkmiddelen is voorbij.


Vooral calcium is een aanslag op apparaten die met water in contact komen. Kranen, vaatwassers, wasmachines, waterkokers, koffiezetapparaten hebben veel te verduren door kalkaanslag. Denk ook aan uw cv-ketel en verwarmingssystemen. Door het toevoegen van een waterontharder verlengt u de levensduur van deze apparaten aanzienlijk.

Ter Harmsel Sanitair en Installatietechniek geeft u graag passend advies over waterontharders. Bezoek onze showroom of neem vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact met ons op


Welke waterontharder past bij u?

Groter is niet altijd beter. Bij de aanschaf van een waterontharder hoeft u dus niet altijd de grootste te kiezen. Een goede ontharder wordt bepaald door de onthardingscapaciteit die nauwkeurig bij uw situatie moet passen. De capaciteit van de waterontharder bepaalt samen met uw waterverbruik en de hardheid van het water de regeneratie intervaltijd. Dit laatste houdt in om de hoeveel dagen de waterontharder zal regenereren (spoelen).

Bij het selecteren van de juiste waterontharder voor uw situatie kijken we samen naar de benodigde capaciteit en de daar bijhorende regeneratie intervaltijd. Maakt u gebruik van een regendouche of stortdouche? Dan bepalen we samen de minimale gewenste doorstroomcapaciteit.

Wilt u meer weten over waterontharders en weten welke waterontharder precies bij uw situatie past?
Ter Harmsel Sanitair en Installatietechniek helpt u graag. Neem vrijblijvend contact met ons op of bezoek onze showroom.

Bezoek onze showroom